Historik

 

Hallands Ridakademi

 

 

Jag heter Claudia Boräng och tillsammans med med maken Anders driver vi ett hästföretag sedan 2004.

Uppfödare av svenskt varmblod under åren 2004-2008. Nio fina föl blev det.

Upplåtare av hingstbete under åren 2004-2013.

Iinackorderingsstall samt lösdrift sedan 2004. Inackordering i stall kommer vi att upphöra med den 31 augusti 2017. Därefter kommer vi att enbart ha lösdrift för valacker.

 

Jag har ridit på ridskola sedan 1959 med uppehåll för de egna barnens födelse/uppväxt samt mina ubildningar på konstskola och senare socionom.

 

Första egna hästen Nick 1999. Red traditionell engelsk dressyr och hoppning.

I februari 2009 fick jag ta bort min underbara valack Faustino. Jag utbildade honom enligt den akademiska läran och hade många fina år med honom. Saknar honom enormt mycket.

Maken egen häst Dansör 2002. Red western och hoppning.

Andra hästen Faustino 2002.

Tredje hästen Gabrielle till avel. Fjärde hästen osv. Det är många hästar som passerat vår gård, både egna och andras.

Tränat för c-tränare Anne Persson de första åren med egen häst, hoppning för Johan Lundin.

Instruktörsutbildning i Akademisk ridkonst med inriktning på sitsträning för Hanna Engström våren 2011 samt hösten 2012.

6 månaders webbaserad utbildning i "Straightness Training" utifrån Marijke de Jongs utbildningskoncept.

Kurs i sits- och kroppsmedvetenhet hos Hanna Engström och med Christine Huss-Doliana (systemic body work) på Gotland under sommaren 2013.

Jag har också genom åren regelbundet utbildat mig och fortsätter att utbilda mig genom att delta i endags- och helgkurser i ridning. Numera blir det några kurser med häst och flera utan häst. Det blir sammanlagt ca 8-10 kurser om året. Det gör jag för att jag vill utvecklas i min ridning och för att jag vill dela med mig till mina elever. Anders och jag arrangerar också kurser både själva och med inhyrda tränare i olika dicsipliner som till exempel Working Equtiation, Akademisk Ridkonst, Holistisk Ridkonst, Centrerad Ridning (är ingen dicsiplin).

För närvarande går jag igenom två kurser online med Christina Drangel "Lyft din Ridning" och Lindah Nilsson "Grundkurs i Ridning" (Logisk ridning).

Abonnerar också på "Horsphysio" där jag får inspiration av bomträning.

 

 

Min väg i konsten att rida

Under de år (började 2003) som jag ridit enligt den Akademiska Ridkonsten har den förändrats och utvecklats. Men som inom alla discipliner inom ridsporten finns det fallgropar. För mig är det viktigt att hitta min egen väg och inte blint följa någon annans utan att våga ifrågasätta, diskutera och vara flexibel. Men framförallt lyssna till vad som är mest funktionellt för mig, mina hästar och mina elever.

Min resa i livet

Jag är utbildad socionom och har arbetat som socialsekretare i många år. Större delen av tiden arbetade jag med utredningar kring och om barn, ungdomar och deras familjer. I arbetet har jag också mött flyktingar som nyss fått uppehållstillstånd, personer med problem som missbruk och kriminalitet, människor med psykiska funktionshinder med flera. Det är och har varit mycket intressant och stimulerande att möta människor som har så olika livsöden att berätta om. Historierna har ibland varit oerhört traumatiska, särskilt de som flyktingarna har berättat. Ibland undrar man hur människor orkar gå vidare i livet och ändå kämpa på? Jag fick sluta mitt arbete som socionom pga att jag blev sjuk. Därefter ägnar jag mig helt åt hästföretagandet.

 

Jag är gift med Anders, min vän i livet sedan 1975. Vi har tillsammans fyra barn, de finaste vi har i livet förutom varandra. Vi har också 6 barnbarn, även de de finaste man kan tänka sig. Inte att förglömma våra kära svärdöttrar och svärson.

Copyright © All Rights Reserved