Medveten ridning


Hallands Ridakademi

Borängs Gård

Ridning och boende

Vad är då Medveten Ridning?

Jag tänker att det är att fokusera på det som är så viktigt; funktion och lätthet. Vi ryttare är sneda. Hästen är ofta sned och har kanske länge belastat sig sned. Detta har bidragit till att hästen upplever snedheten som ett naturligt tillstånd. Så är också vi!


Att rida i "långsamhetens lov"

Att ta sig tid att känna, vänta in, veta när det blir rätt

Att hitta snedheter hos mig och hästen

Att rida rakt på volt

Att svänga "bussen" citat Mary Wanless

Att känna båda sittbenen, fötterna

Var har jag mina händer, skuldror, huvud"

osv osv


Hur gör vi då för att komma tillrätta med detta. Bli medveten! Vad gör min kropp, känns den rak? Är den rak om du tittar i spegeln? Nja! Jag har blivit medveten om att jag inte är rak. Har detta påverkat hästen/hästarna? Ja!


Jag är lite till åren och blir lätt stel. Har artros i en höft och delvis i fötterna. Så för mig är det oerhört viktigt att röra på mig varje dag, göra mina övningar utan häst, vila och äta sunt. Detta hjälper mig i min ridning. Just nu pågår en revolution inom hästvärlden och ridningen. Jag har länge tittat åt Jean Luc Cornille och anammat hans metoder i den mån det går utifrån teori, film och bilder. Lena Gunnarsson (sjukgymnast) är också en ny inpiratör tillsammans med mina förvärvade kunskaper i akademisk ridning.

Tveka inte att ringa eller höra av dig för information och priser.

0709-665758

Här ovan ser ni en bild på mig och min snedhet. Bilden är tagen på Lena Gunnarssons klinik i Helsingborg. Nu har jag fått övningar att göra.

Tiggy och jag efter avslutat pass i WE.

Vinter tidig morgon.