Ridskola

 

Hallands Ridakademi

På några av bilderna är hästarna i sin himmel. Men vi har valt att ändå ha med vissa av bilderna då vi vill minnas dessa fantastiska själar.

Vilka är vi och vad gör vi?

Vi erbjuder ridning med kvalitet som innefattar praktik, upplevelse och teori. Du vägleds pedagogiskt och lekfullt. Tillsammans kan vi skratta åt våra ”fel” och brister. Ingen är perfekt, inte ens hästen.

 

För vem?

Alla är välkomna oavsett om du är nybörjare, ”återfallsryttare” eller mer erfaren.

 

Våra hästar Ted och Regain är välutbildade, trygga och lugna. De är lyhörda och känsliga men oerhört snälla så även nybörjare kan rida dem. Fern som är vår nya häst är inte riktigt klar för elever ännu men kommer att bli en fantastisk ridhäst när han har landat ordentligt hos oss.

 

Rida hos oss

Hos oss får alla lära sig att rida på ett funktionellt, vänligt och hållbart sätt. Vi går stegvis igenom ridningen och lär oss på ett harmoniskt sätt att umgås med hästen. Ryttarens sits är i prioritet ett. Alla går igenom det stadiet oavsett vilken nivå du befinner dig på. Sitsen är den allra första ”hjälpen” och du påverkar hästen redan när du sitter upp. Tyglar, skänklar m.m. är sekundära hjälper och dem lägger vi till efter hand. Naturligtvis har du tyglar och stigbyglar men vi fokuserar först på hur du sitter och hur det bäst främjar dig och den häst som du sitter på. Vi börjar alltid med att befästa ridningen i skritt. Därefter kommer de högra gångarterna som trav och galopp. Vi provar också på att rida över bommar på marken. Någon gång sätter vi upp Working-Equitation-hinder.

 

Att arbeta hästen vid hand

Vi kan också leka och träna med hästen från marken. På det sättet lär vi oss att förstå vad vi signalerar med våra kroppar. Det kan vara minst lika roligt som att rida. Av erfarenhet visar det sig att många får bättre självförtroende och kroppsmedvetenhet genom lek och arbete bredvid hästen på marken. Allt vi gör ifrån marken kan vi sedan göra uppsuttet.

 

Behöver vi teori?

Jaa, svarar jag på den frågan. Pedagogen John Dewey menar att teori, praktik, reflektion och handling bildar en helhet. Vad säger detta oss? För vissa människor är det lättare att börja med praktik och handling. För andra är teori och reflektion enklare att börja med. Det viktiga är att börja i någon ända men ändå få med helheten. Min egen erfarenhet är att jag lär mig bäst mycket genom teori och reflektion och sedan provar mig fram i praktik och handling. Att se på när andra rider och höra andra undervisa är också sinnesintryck som är viktiga för min egen ridning.

 

 

Tveka inte att höra av dig och höra om vi kan hjälpa dig (och din häst)!

 

Nu kan du också få friskvårdsbidrag med ridning!

Copyright © All Rights Reserved