Om oss


Hallands Ridakademi

Borängs Gård

Ridning och boende

Mitt namn är Claudia Boräng och jag bor på Borängs Gård tillsammans med min make Anders Boräng. Vi har boende i form av en liten stuga. Hallands Ridakademi är själva ridverksamheten.


Vi har bott på gården sedan februari 2004. Vi har två hästar och ett antal stallkatter. Jag rider aktivt i stort sett varje dag och ibland rider Anders och jag ut i skogen på en härlig ridtur.


Vi har fött upp hästar av rasen svenskt varmblod (halvblod) under åren 2004-2008. Nio fina föl blev det. Då den ekonimiska krisen slog hårt på hästnäringen och vi inte var några kända uppfödare fick vi sälja av alla ston och föl. Vi har under åren haft inackorderingar både i lösdrift, hingstbete och stall. 


Min stora passion är hästar och ridning. Jag är väldigt intresserad av sitsoptimering och hästens samt ryttarens biomekanik. Jag anordnar ridkurser där ryttare från hela Sverige kommer med sina hästar eller är med som åskådare. Vi har plats för 8 ekipage samt 20 talet åskådare upptill.


Jag erbjuder ridlektioner enskilt på vår gård, på egen häst eller på en av våra fina lugna hästar. Jag kan även hålla lektioner hemma hos eleven.


Min ridutbildning sträcker sig från 2008.

-Sitsträning hos Hanna Engström, Gotland.

-6 månaders webbutbildning "Straightness Training" Marijke de Jong.

-Kurs i Sits- och kroppsmedvetenhet hos Hanna Engström och med Christine -Huss-Doliana (Systemic body work) Gotland 2013.

-Christina Drangel webbutbildning "Lyft din Ridning" del 1 och 2.

-Lindah Nilsson webbutbildning "Grundkurs i Ridning" (Logisk ridning).

-VBR 1 inklusive sitsoptimering för Lena Gunnarsson /sjukgymnast.

-Kurser med Katrin Wallberg Corestabilitet.

-Ett stort antal kurser där jag deltagit med och ibland utan häst sedan 2008.

-dressagetraining.tv med Mary Wanless ett år

-Jean Luc Cornille, deltog som fotfolk/åskådare i Stockholm november 2018.  

Vy över Borängs Gård